DEN ZEMĚ 2021

Ve čtvrtek 22. dubna si připomínáme Den Země. Každoročně tento den upozorňuje na ekologické hrozby, řada organizací pořádá vzdělávací akce, které mají za cíl zvýšit povědomí lidí o recyklaci odpadu nebo obecně učí zodpovědnému chování vůči přírodě a životnímu prostředí. Tento rok si koordinátor pro Environmentální vzdělávání, výchovu a osvětu (EVVO) pro Pardubický kraj připravil třídenní akci Den Země 2021 v Pardubickém kraji, která nabízí osvětu i zábavu pro děti i dospělé.

„Je třeba děti učit, že přírodě se má pomáhat. Že si musíme více vážit půdy, vodních zdrojů nebo lesů. Environmentální osvěta vedená zábavnou formou je skvělý nápad, který má mou velkou podporu. Vzhledem k momentální covidové situaci je to i dobrý způsob, jak se odreagovat a smysluplně využít volného času,“ sdělil krajský radní pro oblast životního prostředí, venkova a zemědělství Miroslav Krčil.

Program akce je pestrý. Do soboty 24. dubna probíhá hlasování o nejhezčí video se zajímavým obsahem o přírodě, které natočily mateřské a základní školy, ekocentra a záchranné stanice v Pardubickém kraji. Ve čtvrtek je třeba vyplnit kvíz, kde lze vyhrát krásné ceny, a to adopční list na jedno ze tří zvířat v Záchranné stanici Lipec a plyšáky v podobě adoptovaných zvířat. V pátek a sobotu pak na účastníky akce čekají další soutěže, do kterých se mohou zapojit a vyhrát tak další ceny

Více informací o soutěži najdete zde.


Převzato z pardubickykraj.cz