Pojďte si s námi užít strašidelný Halloween ve Starém Mateřově 2022

 V sobotu 5.11.2022 o páté hodině večerní se opět ponoříme do světa neživých.

I letos se na Vás těší náležitě strašidelně vyzdobené chýše po celém Mateřově.

Vaším úkolem bude spolu s dětmi obcházet tyto příbytky nemrtvých a za každou návštěvu získat razítko do archu. Ti nejodvážnější budou moci zanechat svůj krvavý podpis na strašidelné zdi v chaloupce. Pokud narazíte na hodné příšerky a strašidla, může Vás čekat i nějaká sladkost či drobnost. V horším případě po získání razítka berte nohy na ramena a vůbec se neohlížejte!

Aby Vás říše nemrtvých přijala, je nutné se náležitě zkrášlit. Dejte si záležet. Ať už namalováním, maskou, nebo celým kostýmem. Fantazii se meze nekladou a na všechny kreativce se moc těšíme. Není vyloučené, že si Vás některá příšerka cestou zvěční a uloží do memoárů na facebooku Mateřovského reportéra.

Abychom předešli zranění při pádů do hrobek a příkopů, prosíme Vás, abyste si přibalili vlastní svítidlo. Není nutné brát hned stojatou lampu, stačí lucernička, baterka, či lampion… Celý Mateřov se zahalí do tmy, aby lépe vyniklo nazdobení a osvětlení chýší.

Rodiče, zvažte, prosím, doprovod svých drahých ratolestí, abychom se všichni ve zdraví v 19 hodin sešli k hodování.

Pro lepší orientaci, které chýše jsou ty správné pro lov razítek a odměn, si můžete stáhnout i mapku chýší – ZDE

Halloweenská karta pro lov razítek – ZDE

Ale věřte, že je určitě nepřehlédnete.

Pokud máte více dětí lačných sběru razítek, můžete si razítkový arch okopírovat, vytisknout z webových stránek obce, nebo vyzvednout na obecním úřadu 2.11.2022 od 17 do 18 hod., nebo 5.11.2022 od 16,30 do 17,30 hod před obecním úřadem. Tam se případně můžete ještě přeptat na další informace.

Do akce se zapojilo 27 chýší a příbytků (všem rodinám tímto děkujeme)! Tato vyzdobená obydlí Vám budou k dispozici od 17 do 19 hod. Chýše jsou rozprostřeny po celém Mateřově, užijte si poznávání koutů naší vesničky i v jiném „světle“. Není stanoven minimální počet razítek, i za pár úlovků budou menší děti odměněny. Chceme jen, abyste si lov razítek a strašidelnou atmosféru s Vašimi dětmi užili. Trasa je libovolná, žádný pořadatel v dohledu, od 17 do 19 hodiny se Vám otevře jiný tajemný svět plný dobrodružství, stačí stisknout ten správný zvonek a vykročit…

Abychom završili úspěšný lov razítek a strašení, od 18,45 hod. se pro Vás otevřou brány naší Hlavní chýše, kterou najdete v sále Obecního domu U Lípy.

Od 19 hod. spustíme Strašidelnou párty, kde budou děti odměněny za své lovecké úspěchy. Čekat na vás budou i strašidelné dobroty, pečené prsty a jiné končetiny nevyjímaje.

Těšíme se na všechny zážitky, které Vás při lovu razítek určitě potkají, i na společné sousedské posezení.

Věříme, že si tu strašidelnou atmosféru všichni užijeme!