Halloween Starý Mateřov

Pojďte si s námi užít strašidelný Halloween.

 Akce se bude konat v sobotu 6.11.2021 a doufáme, že i když s menším zpožděním oproti kalendáři, i tak si to všichni užijeme.

Letošní Halloween nebudeme dělat tradiční průvod, ale pojali jsme to jako samostatné obcházení zapojených domků (chýší), které budou náležitě strašidelně vyzdobené. Děti budou navštěvovat tyto chýše a příbytky nemrtvých dle mapky a za návštěvu každého příbytku dostanou razítko, případně i nějakou sladkost či drobnost.

Aby měla akce správnou atmosféru, prosíme všechny účastníky, aby byli náležitě zkrášlení, ať už kostýmem, namalováním, maskou… Fantazii se meze nekladou a na všechny kreativce se moc těšíme.

Zároveň je opravdu NUTNÉ, aby byli všichni účastníci vybaveni lucerničkou, lampionem, baterkou, nebo jiným osvětlením. Celý Mateřov bude ponořen do tmy (ponechá se rozsvícená pouze hlavní silnice), aby lépe vyniklo nazdobení a osvětlení příbytků.

Menší děti samozřejmě budou chodit v doprovodu rodičů, větší děti mohou s kamarádem, s rodiči, a ti nebojácní i sami.

Pro lepší orientaci, které chýše jsou ty správné pro lov razítek a odměn, je na zadní straně razítkové karty i mapka obydlí.

Pokud máte více dětí lačných sběru razítek, můžete si razítkový arch okopírovat, vytisknout z webových stránek obce, vyzvednout na obecním úřadu 4.11. od 17 do 18 hod., nebo 6.11. od 16,30 do 17,30 před obecním úřadem. Tam se případně můžete ještě doptat na další informace.

Do akce se zapojilo 46 chýší a příbytků (všem rodinám tímto děkujeme)! Tato vyzdobená obydlí budou pro děti otevřena od 17 do 19 hod. Chýše jsou opravdu po celém Mateřově, takže děti mohou chodit všude a poznávat třeba i neznámá zákoutí. Není stanoven minimální počet razítek, menší děti se tak nemusejí bát, že pokud získají jen pár úlovků, přijdou o svou odměnu. Chceme jen, abyste si lov razítek a strašidelnou atmosféru užili. Trasu si každý určí sám, žádný pořadatel nebude v dohledu, od 17 do 19 hodiny se Vám v Mateřově otevře jiný svět plný dobrodružství, stačí stisknout ten správný zvonek…

Abychom završili úspěšný lov razítek a strašení, od 18:45 hod. se pro vás otevřou brány naší Hlavní chýše, kterou najdete v sále Obecního domu U Lípy.

Od 19 hod. spustíme Strašidelnou párty, kde budou děti odměněny za své lovecké úspěchy. Čekat na vás budou i strašidelné dobroty, pečené prsty nevyjímaje.

Těšíme se na všechny zážitky, které vás při lovu razítek určitě potkají, i na společné sousedské posezení.

Věříme, že si tu strašidelnou atmosféru všichni užijeme!

ke stažení mapka a  razítkový arch